Половина працівників МСБ не задоволена умовами роботи

Майже 40% працівників малого та середнього бізнесу (МСБ) не задоволені робочим середовищем. Серед основних причин – недосконале технічне обладнання, відсутність кар’єрного росту та гнучкого графіка роботи. Таке глобальне дослідження провела компанія Lenovo. 38% опитаних відволікаються від роботи насамперед через технічні причини: задовгу передачу файлів і тривале завантаження програм. Понад 40% – не мають базових пристроїв для віддаленої роботи, таких як ноутбук чи планшет. Адже настільний комп’ютер і досі залишається основним робочим інструментом для більшості працівників (71%). Як наслідок, це не дозволяє бути мобільним, працювати за межами офісу й віддалено реалізовувати спільні з колегами проєкти. Ще досі більшість співробітників (74%) не мають доступу до хмарних сховищ і не можуть обирати технології, найбільш ефективні для виконання їхніх задач.

Враховуючи результати дослідження, керівникам МСБ слід прислухатися до працівників щодо купівлі нової техніки, оскільки нині це практикують лише 10% компаній. Найголовніше інвестувати в мобільні та портативні пристрої: ноутбуки, смартфони, планшети-трансформери, “розумні” рішення для офісу, а також технології доповненої та віртуальної реальностей. Завдяки цьому працівники зможуть працювати будь-де та в зручний для них час, а також налагодити баланс між роботою та особистим життям.

Співробітникам МСБ, які ухвалюють рішення стосовно технічного забезпечення, слід побудувати ефективну стратегію з оновлення пристроїв. У такий спосіб робочі місця будуть обладнані технікою, яка відповідає потребам працівників. Дослідження свідчить, що третина компаній (30%) купуватиме більше “розумних” пристроїв для конференц-залів, що налагодить співпрацю між колегами. Однак керівники технічних відділів часто постають перед труднощами в процесі оновлення робочих пристроїв. 45% опитаних скаржаться на брак коштів, 32% – вказують на нестачу інформації від постачальників обладнання, що ускладнює диференціацію нових продуктів. 42% IT-відділів визнають проблему в самій команді, яка не достатньо обізнана й не має належного обладнання, щоб вирішувати поточні завдання з наявними пристроями.

Дослідження свідчить, що для найманих працівників продуктивність й перспектива кар’єрного росту не менш важливі за гроші. Більш ніж половина робітників МСБ (52%) мають можливість отримати підвищення на поточній роботі. Хоча на малих підприємствах (зі штатом до 9 людей) так вважають лише 44% опитаних. Безпосередньо впливає на продуктивність персоналу й робоча атмосфера. Третина респондентів переконані, що офісне середовище заважає їм ефективно виконувати роботу, а 60% відволікаються на шум і балачки колег. Тому можливість працювати віддалено стане додатковою перевагою і надихатиме на роботу.

Добавить комментарий