Як медіація допомагає уникнути звернення до суду

Business collage composed of nine photos of business people

Кожен власник бізнесу замислюється про те, що судовий спосіб врегулювання спору є тривалим та дорогим процесом. У середньому розгляд справи в господарському суді першої інстанції триває близько року. Окрім того, на власника бізнесу покладається низка витрат від судового розгляду справи: судовий збір, витрати на правову допомогу та ін. Суд не буде шукати можливі способи розв’язання проблеми, а ухвалить рішення з урахуванням норм законодавства та прохальної частини позовної заяви. Інколи після отримання кінцевого рішення суду власник бізнесу може навіть втратити інтерес до свого бізнесу. Суд – це кінцевий спосіб врегулювання спорів, якщо інші способи не принесли результату. Саме такої філософії дотримуються розвинені країни. Україна також розвиває позасудові способи врегулювання спорів: переговори, арбітраж, консиліацію та медіацію, яку розглянемо детальніше.

Медіація – це спосіб врегулювання спорів, в якому сторони вирішують свою проблему за допомогою сторонньої нейтральної сторони (медіатора), який виступає фасилітатором процесу і забезпечує конфіденційність самої процедури врегулювання спору. У рамках медіації сторони самостійно приймають рішення по своєму спору і потім передають юристам на оцінку правомірності такої домовленості.

Як правило, медіація є швидким процесом. За допомогою медіації власник бізнесу може заощадити кошти на судовому зборі. Які ситуації в Україні можуть бути вирішені шляхом медіації?

1.Спори щодо укладення та виконання господарських договорів

Медіатор може бути залучений як на етапі укладання майбутнього договору, так і у разі виникнення спору. Під час укладання майбутнього договору медіатор допомагає сторонам обговорити проблемні питання, де відсутнє взаєморозуміння, але при цьому сторони хотіли б налагодити співпрацю. Наприклад, відсутнє розуміння умов постачання певного товару.

У разі виникнення спору під час виконання договору медіатор допомагає сторонам розібратися у конфлікті і повернути сторони до обговорення проблеми. При цьому у сучасних умовах медіація може здійснюватися як в офлайн-форматі, так і за допомогою онлайн-інструментів.

2.Спори щодо поділу або виходу із бізнесу

У жовтні 2013 року Верховний Суд України по одній зі справ зазначив, що майно фізичної особи-підприємця є особистою приватною власністю особи, якщо воно не придбане шляхом належних подружжю коштів. Відтак, таке майно не є спільною сумісною власністю подружжя. Як здійснити поділ майна в такому випадку, якщо обидва із подружжя вкладалися в розвиток бізнесу? Можна спробувати піти до суду і доказувати, що інший із подружжя також вкладав кошти і зусилля в розвиток бізнесу. Однак, скільки часу та коштів піде на цю процедуру? Це вже окреме питання.

Інша ситуація стосується виходу із бізнесу. Для прикладу, двоє партнерів є власниками ресторану і в якийсь період часу один планує вихід. Як без втрати репутації ресторану, без жодних скандалів та втрат вийти із цієї ситуації? Чи може суд забезпечити саме те рішення, якого прагнуть сторони? Це також вже окреме питання.

В обох ситуаціях медіація може стати дієвим способом вирішення спору та забезпечити конфіденційність процесу, а в під час розгляду справи в суді інформація про цей спір буде в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Окрім того, ця інформація потрапить в усі інші відкриті платні реєстри. Важливо також додати, що під час медіації до вирішення спору можуть бути залучені оцінник, бухгалтер, адвокат та інші фахівці, а якщо додати до цього ще, що такий процес є швидким, то переваги медіації стають очевидними. Під час залучення експерта у суді справа може зупинитися майже на пів року. Також, важливо, що всі рішення в процесі медіації перевіряються юристом або адвокатом, що свідчить про легальність цієї процедури.

3.Спори із працівниками

Все більше роботодавців та власників бізнесу розуміють, що не можуть дозволити собі велику кількість спорів з працівниками на робочому місці. Будь-який робочий спір – це втрата продуктивності. На ринку бізнес повинен підтримувати ефективну комунікацію та сприяти розвитку гармонійного робочого середовища. Оскільки, проблеми із працівниками призводять до поганого обслуговування клієнтів та фінансових втрат для власника бізнесу. Наразі спостерігається тенденція до вирішення конфлікту на робочому місці шляхом медіації та інших позасудових способів.

Медіація – це не лише консультативний підхід до вирішення спору, а й економічно обґрунтований і легальний спосіб врегулювання спору без суду. При посередництві бізнес сплачує виключно за сесії з медіатором. Окрім того, сторони отримають набагато більше, ніж юридично досягнуту згоду, але і можливість спілкування, обговорення проблеми та пошук креативних способів вирішення спору, а можливо і пошук подальших планів розвитку бізнесу.

Вікторія Поліщук, адвокат, медіатор, викладач Бізнес Школи КРОК

 

 

Добавить комментарий